Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Holdfény tó beszámoló

Holdfény tó beszámoló

Egy hajszálra az álom határtól...


 

05.11-én egy 36 órás dobálós pecára érkeztünk kedvesemmel a szigetszentmiklósi Holdfény tóra...

Horgásztunk már ezen a helyen ,igaz nem sokszor ,de nagyjából ismertem a meg horgászandó vízterületet. Előttünk kb  2,5m-es vízmélység lehetett.

2 etetést alakítottunk ki, egy rövid távot kb 40 méteren és egyet kb 110 méteren... (Csak a távolabbi etetés működött és annak is az etetés mögötti része)

Az alapozó etetést Spombal jutattam be ami különböző méretű Hallibut peletekből (8mm-től 20 mm-ig) és a Bodor Baits-től kapott Mag Mixet és a fűszeres, halas ízvilágú különböző színű és méretű etető bojlikat tartalmazott 12 mm-től 30 mm-ig

Majd elkezdtük meghorgászni az etetéseket az egyik boton a jól megszokott Method készség míg a másikon sima ólmos készség volt, a nagyobb csali felkínálása miatt..


Az eleje jól indult. Az első dobásra érkezett egy 8 kg körüli szép egészséges töves. Majd jött a nagy csend. Néha-néha 1-1 kapással kis ponyt. Bár ezt betudhatjuk a szeszélyes időjárásnak. Borongós, napsütéses, fújdogáló széllel.

Melós, agyalós peca volt, de megérte mert megdöntöttem az eddigi ponty rekordomat ami egy igazi őserő volt a maga 19,80 kg súlyával! :) De volt közte egy 14 kg-os Töves is. Illetve 2 kg-tól 10 kg-ig jó pár darab.Szinte csak a fűszeres piros színű bojlik működtek. Hol ki ballanszírozva, hol csak szimplán Hallibut pellettel nem tudtam kapást kicsikarni, pedig itt is szokott működni.Összességében jól sikerült kis peca volt, jól éreztük magunkat és köszönjük a Bodor Baits-nek az alapanyagokat!
 

Keresés